Placeholder

Hallonrutor med kokostopping

Ingredienser

4 dl vetemjöl
4 msk socker
0,5 tsk bakpulver
150 g kylskåpskallt smör
1 äggula

Fyllning:
225 g frysta hallon
2 ägg
1,5 dl socker
5 dl kokosflingor

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Tina hallonen. Hacka snabbt ihop mjöl, socker, bakpulver, smör och äggula till en deg. Kavla eller tryck ut den till en rektangel, 20 x 30 cm, på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 8 minuter. Låt svalna.

3. Mosa hallonen och täck botten med dem. Rör ägg och socker, blanda ned kokos och fördela smeten över hallonlagret. Grädda ytterligare ca 15 minuter tills kakan fått vacker färg.

4. Skär upp kakan i rutor.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.