Placeholder

Hallonpajrutor

Ingredienser

Smuldeg:
3 dl vetemjöl
3 dl havregryn
1 dl socker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
200 g rumstempererat smör

Fyllning:
250 g hallon
0,5 dl socker
2 msk maizena

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader. Klä en form, ca 20 x 20 cm, med bakplåtspapper.

2. Blanda alla torra ingredienser till smuldegen. Tillsätt smöret i bitar och nyp ihop till en smuldeg, för hand eller i matberedare. Tryck ut hälften av smuldegen i formen.

3. Blanda hallon, socker och maizena i en bunke och lägg fyllningen över smuldegen. Strö den andra halvan av smuldegen över hallonen och grädda i nedre delen av ugnen 25 - 30 minuter. Pajen ska få litet färg. Låt svalna och skär upp i rutor.

4. Servera som de är eller med vaniljsås.

16 rutor

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Imponerande "fullträff" hyllas av experterna
99 kr