Placeholder

Hallonpaj med smuldeg

Ingredienser

250 g hallon
2 msk socker
0,5 tsk potatismjöl

Smuldeg:
200 g smör
0,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 dl havregryn
1 dl kokosflingor
2,5 dl vetemjöl

Servering:
ev 3 dl vispgrädde
ev vaniljglass

Gör så här

1. Mät upp smör, socker och vaniljsocker till smuldegen i en bunke. Låt stå framme i rumstemperatur så att smöret blir mjukt.

2. Smörj en rund pajform, ca 24 cm, och fördela bären däri och strö över socker och potatismjöl.

3. Arbeta ihop smör, socker och vaniljsocker till en jämn smet, gärna med elvisp. Tillsätt havregryn, kokosflingor och vetemjöl och arbeta ihop till en smuldeg.

4. Fördela smuldegen över hallonen och grädda mitt i ugnen i 200 grader ca 20 minuter tills pajen fått gyllene färg.

5. Låt svalna något och servera sedan pajen varm eller ljummen med vispad grädde, glass eller vaniljsås.

6 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.