Hallonmums

Ingredienser

150 g smält smör
4 dl strösocker
3 st ägg
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
125 g färska hallon

Glasyr

75 g smör
50 g vit choklad
1 dl hallon
1 msk vaniljsocker
3,5 dl florsocker

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och varva det med smöret ner i äggblandningen.

3. Smöra och bröa en långpanna och häll smeten. Lägg sen på bären och släta sedan till smeten så att hallonen döljs så gott det går.

4. Grädda i ugnen i ca 25 minuter. ta ut kakan och låt kallna helt innan du häller på glasyren.

5. Gör glasyren: Smält smöret tillsammans med hallonen. Dra av från plattan och rör ner den hackade vita chokladen och rör tills glasyren är helt slät. Rör till sist ner vaniljsocker och florsocker.

6. När kakan svalnat helt häller du över glasyren och strör över rikligt med kokos. Låt stå tills glasyren har stelnat något.

7.Dela i fyrkantiga bitar.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.