150 g smält smör
4 dl strösocker
3 st ägg
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
125 g färska hallon
Glasyr
75 g smör
50 g vit choklad
1 dl hallon
1 msk vaniljsocker
3,5 dl florsocker
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och varva det med smöret ner i äggblandningen.
3. Smöra och bröa en långpanna och häll smeten. Lägg sen på bären och släta sedan till smeten så att hallonen döljs så gott det går.
4. Grädda i ugnen i ca 25 minuter. ta ut kakan och låt kallna helt innan du häller på glasyren.
5. Gör glasyren: Smält smöret tillsammans med hallonen. Dra av från plattan och rör ner den hackade vita chokladen och rör tills glasyren är helt slät. Rör till sist ner vaniljsocker och florsocker.
6. När kakan svalnat helt häller du över glasyren och strör över rikligt med kokos. Låt stå tills glasyren har stelnat något.
7.Dela i fyrkantiga bitar.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…