Placeholder

Hallonmums

Ingredienser

150 g smält smör
4 dl socker
3 ägg
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
125 g färska hallon

Glasyr:
75 g smör
50 g vit choklad
ca 1 dl hallon
1 msk vaniljsocker
3,5 dl florsocker
kokos till dekoration

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en långpanna, ca 25 x 30 cm.

2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Varva det med smöret ned i äggblandningen.

3. Häll smeten i formen, lägg på bären och släta sedan till smeten så att hallonen döljs så gott det går.

4. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter. Ta ut kakan och låt kallna helt innan du häller på glasyren.

5. Smält smöret tillsammans med hallonen till glasyren. Dra av från plattan och rör ned den hackade vita chokladen. Rör till glasyren är helt slät. Rör sist ned vaniljsocker och florsocker.

6. När kakan svalnat häller du över glasyren. Strö över rikligt med kokos och låt stå tills glasyren stelnat något. Skär upp i rutor.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Guldvinnande fynd till sommarens smaker
229 kr