Placeholder

Hallonmuffins med vaniljkräm

Ingredienser

4 ägg
3 dl socker
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
250 g smält smör
rivet skal av 1 citron
0,75 dl färskpressad citronsaft
ca 3 dl hallon, färska
eller frysta
1,5 dl vaniljkräm

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ned det i äggvispet. Tillsätt smör, citronskal och -saft. RÖR ihop, vispa inte.

3. Vänd till sist ned hallonen. Bottna formarna med en klick smet, därefter 1 tsk vaniljkräm. Fyll sedan på med smet upp till halva formarna. Toppa med ett fint hallon.

4. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Pröva med sticka. Låt svalna och sikta ev över florsocker.

5. Servera gärna med en klick vispad grädde på toppen.

18 - 20 stora muffins

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.