4 ägg
3 dl socker
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
250 g smält smör
rivet skal av 1 citron
0,75 dl färskpressad citronsaft
ca 3 dl hallon, färska
eller frysta
1,5 dl vaniljkräm
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ned det i äggvispet. Tillsätt smör, citronskal och -saft. RÖR ihop, vispa inte.
3. Vänd till sist ned hallonen. Bottna formarna med en klick smet, därefter 1 tsk vaniljkräm. Fyll sedan på med smet upp till halva formarna. Toppa med ett fint hallon.
4. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Pröva med sticka. Låt svalna och sikta ev över florsocker.
5. Servera gärna med en klick vispad grädde på toppen.
18 - 20 stora muffins
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…