5 dl frysta hallon
eller andra bär
0,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
1 msk socker
0,5 dl lemon curd
1 dl vispgrädde
1. Koka upp hallon, socker och vaniljsocker under omrörning. Låt svalna.
2. Dela ägget i gula och vita. Vispa äggvitan med 1 msk socker till ett hårt vitt skum. Vispa grädden. Rör ihop lemon curd och äggula till en jämn smet.
3. Rör ned hälften av äggvitan i citronröran. Blanda sedan försiktigt ned grädden och resten av äggvitan till ett luftigt citronskum.
4. Låt skummet och kompotten stå övertäckta i kylen. Ta gärna fram i rumstemperatur 10 minuter före servering.
5. Varva hallonkompott och citronmousse i vackra glas. Servera gärna någon krispig kaka till.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng