Placeholder

Hallonkompott med citronfluff

Ingredienser

5 dl frysta hallon
eller andra bär
0,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
1 msk socker
0,5 dl lemon curd
1 dl vispgrädde

Gör så här

1. Koka upp hallon, socker och vaniljsocker under omrörning. Låt svalna.

2. Dela ägget i gula och vita. Vispa äggvitan med 1 msk socker till ett hårt vitt skum. Vispa grädden. Rör ihop lemon curd och äggula till en jämn smet.

3. Rör ned hälften av äggvitan i citronröran. Blanda sedan försiktigt ned grädden och resten av äggvitan till ett luftigt citronskum.

4. Låt skummet och kompotten stå övertäckta i kylen. Ta gärna fram i rumstemperatur 10 minuter före servering.

5. Varva hallonkompott och citronmousse i vackra glas. Servera gärna någon krispig kaka till.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.