Placeholder

Hallongrottspaj

Ingredienser

Pajdeg:
225 g smör
1,5 dl socker
1,5 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
5 dl vetemjöl

Fyllning:
500 g hallon
3 msk potatismjöl
3 msk ljus sirap

florsocker till garnering

Gör så här

1. Blanda smör och socker tills det är smidigt. Blanda och sikta ned resterande torra ingredienser. Arbeta snabbt ihop till en deg som får vila i kylen ett par timmar.

2. Blanda hallon, potatismjöl och sirap i en pajform. Skeda degen över hallonen. Du kan också rulla bollar och fylla dem med sylt, som hallongrottor.

3. Sätt ugnen på 200 grader. Grädda tills pajen är gyllene, ca 20 - 25 minuter. Låt svalna.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

bakgrund monterrato
Fynd – “Ett väldigt trevligt vin för ett klockrent pris” – Vinbanken oktober 2025
119 kr