Pajdeg:
225 g smör
1,5 dl socker
1,5 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
5 dl vetemjöl
Fyllning:
500 g hallon
3 msk potatismjöl
3 msk ljus sirap
florsocker till garnering
1. Blanda smör och socker tills det är smidigt. Blanda och sikta ned resterande torra ingredienser. Arbeta snabbt ihop till en deg som får vila i kylen ett par timmar.
2. Blanda hallon, potatismjöl och sirap i en pajform. Skeda degen över hallonen. Du kan också rulla bollar och fylla dem med sylt, som hallongrottor.
3. Sätt ugnen på 200 grader. Grädda tills pajen är gyllene, ca 20 - 25 minuter. Låt svalna.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng