TILLAGNINGSTID: 30 MINUTER
Drömmig hallonpaj som kombinerar det bästa av en av våra mest älskade, klassiska småkakor med en kolasmörig sensommarpaj. Enkel att göra och garanterad succé!
Kock:
Susanne Jonsson
Program:
Timjan, tupp och tårta
INGREDIENSER
6–8 PORTIONER
Paj
225 g smör
1,5 dl strösocker
1,5 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
5 dl vetemjöl
Fyllning
500 g hallon
3 msk potatismjöl
3 msk ljus sirap
florsocker, att pudra ovanpå
Krämig vaniljyoghurt
4 dl krämig turkisk yoghurt
2-3 tsk vaniljsocker
SÅ LAGAR DU
1. Blanda smör och socker smidigt. Blanda och sikta ner resterande torra ingredienser. Bearbeta snabbt ihop till en deg. Jag brukar låta degen vila i kylen ett par timmar.
2. Blanda hallon, potatismjöl och sirap i en pajform. Skeda deg över hallonen. Du kan också rulla bollar och fylla dem med sylt, som hallongrottor.
3. Sätt ugnen på 200 grader vanlig ugn, 175 grader varmluft. Grädda tills pajen fått gyllene färg, det tar ca 20 minuter. Låt svalna. Pudra florsocker över.
4. Smaka av yoghurt med vaniljsocker. Njut!
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng