Hallongrottor Ca 20 st

Ingredienser

200 g smör
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
4,5 dl vetemjöl

Fyllning
0,5 dl hallonsylt

För laktosfritt - Använd laktosfritt smör.

Gör så här

1. Rör smör och socker smidigt.

2. Blanda vaniljsocker, bakpulver och mjöl. Rör ner det i smeten. Arbeta samman till en deg.
Forma degen till en rulle, ca 20 cm lång. Skär i 20 bitar.

3. Rulla dem till kulor och lägg i små pappersformar för kakor. Tryck en fördjupning i varje degkula med mjölat finger.

4. Lägg lite hallonsylt, 0,5-1 tsk, i varje grop.

5. Grädda i 175 grader ca 18 minuter.

Betyg (10 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.