200 g smör
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
4,5 dl vetemjöl
Fyllning
0,5 dl hallonsylt
För laktosfritt - Använd laktosfritt smör.
1. Rör smör och socker smidigt.
2. Blanda vaniljsocker, bakpulver och mjöl. Rör ner det i smeten. Arbeta samman till en deg.
Forma degen till en rulle, ca 20 cm lång. Skär i 20 bitar.
3. Rulla dem till kulor och lägg i små pappersformar för kakor. Tryck en fördjupning i varje degkula med mjölat finger.
4. Lägg lite hallonsylt, 0,5-1 tsk, i varje grop.
5. Grädda i 175 grader ca 18 minuter.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…