200 g smör
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
4,5 dl vetemjöl
Fyllning
0,5 dl hallonsylt
För laktosfritt - Använd laktosfritt smör.
1. Rör smör och socker smidigt.
2. Blanda vaniljsocker, bakpulver och mjöl. Rör ner det i smeten. Arbeta samman till en deg.
Forma degen till en rulle, ca 20 cm lång. Skär i 20 bitar.
3. Rulla dem till kulor och lägg i små pappersformar för kakor. Tryck en fördjupning i varje degkula med mjölat finger.
4. Lägg lite hallonsylt, 0,5-1 tsk, i varje grop.
5. Grädda i 175 grader ca 18 minuter.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng