500 g frysta, tinade hallon
2 msk pressad citronsaft
1 dl socker
100 g smör
2 ägg
1 äggula
1. Koka upp hallonen med citronsaft och socker. Låt småkoka under lock 15 minuter. Sila hallonen genom en finmaskig sil så kärnorna kommer bort.
2. Koka upp hallonsmeten med smöret i bitar i en kastrull. Vispa upp ägg och äggula i en skål. Ta kastrullen från värmen och rör i äggvispet.
3. Sjud under omrörning tills krämen tjocknar. Var försiktig så den inte kokar. Låt svalna, häll över i väl rengjord burk och förvara i kylen.
3 dl
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…