Placeholder

Halloncurd

Ingredienser

500 g frysta, tinade hallon
2 msk pressad citronsaft
1 dl socker
100 g smör
2 ägg
1 äggula

Gör så här

1. Koka upp hallonen med citronsaft och socker. Låt småkoka under lock 15 minuter. Sila hallonen genom en finmaskig sil så kärnorna kommer bort.

2. Koka upp hallonsmeten med smöret i bitar i en kastrull. Vispa upp ägg och äggula i en skål. Ta kastrullen från värmen och rör i äggvispet.

3. Sjud under omrörning tills krämen tjocknar. Var försiktig så den inte kokar. Låt svalna, häll över i väl rengjord burk och förvara i kylen.

3 dl

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.