Placeholder

Hallon- och blåbärspaj

Ingredienser

300 - 400 g bär,
färska eller frysta
2 msk potatismjöl

Pajdeg (tilltaget litet extra):
200 g smör
4,5 dl vetemjöl
1,5 dl socker

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 - 225 grader. Smörj en pajform, 24 - 26 cm.

2. Strö ut bären i botten på formen och pudra över potatismjöl. Detta motverkar att bären vätskar sig när pajen bakas.

3. Tärna smöret i en bunke, mät upp mjöl och socker och rör ned det i smöret. Arbeta ihop till en smulig deg som du strör ut över bären.

4. Grädda 20 - 30 minuter tills pajen blivit lätt gyllene. Servera med vaniljsås.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr