Placeholder

Hallon- och blåbärsmuffins

Ingredienser

150 g rumsvarmt smör
2,2 dl socker
2 stora ägg
4 msk mjölk
ca 2,5 dl vetemjöl
2 - 3 tsk bakpulver
150 g frysta eller färska
hallon och blåbär

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader och sänk till 175 grader när du sätter in muffinsen. Placera 15 pappersformar i en muffinsplåt, använd annars dubbla formar.

2. Rör mjukt smör vitt och luftigt med sockret i en skål. Vispa ned äggen ett i taget och blanda sedan i mjölken.

3. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ned i smeten. Rör om. Blanda försiktigt ned bären. Är de frysta kommer smeten att stelna något, men det smälter ut när formarna kommer in i ugnen.

4. Grädda 15 - 20 minuter tills de är gyllenbruna och inte kladdiga längre. Låt svalna fria på galler.

Ca 15 stora cupcakes

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.