3 blad gelatin
3 äggulor
0,5 dl socker
2 dl cider
4 msk apelsinlikör
eller koncentrerad apelsinjuice
1 l färska hallon
1,5 dl vispgrädde
1. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten ca 5 minuter. Vispa äggulor och socker pösigt och blanda ned cidern. Krama ur gelatinbladen och lös upp dem i en kastrull på svag värme.
2. Blanda ned gelatinet i krämen och låt sedan stå i kylskåp 30 - 45 minuter. Vispa i den ett par gånger.
3. Häll likör eller juice över hallonen och låt dem marinera medan krämen kyls. Vispa grädden tjock och blanda ned den i krämen.
4. Fördela bären i 4 portionsglas eller skålar och häll krämen över hallonen. Garnera med några vackra bär och servera desserten.
4 - 6 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng