Placeholder

Hallon med ciderkräm

Ingredienser

3 blad gelatin
3 äggulor
0,5 dl socker
2 dl cider
4 msk apelsinlikör
eller koncentrerad apelsinjuice
1 l färska hallon
1,5 dl vispgrädde

Gör så här

1. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten ca 5 minuter. Vispa äggulor och socker pösigt och blanda ned cidern. Krama ur gelatinbladen och lös upp dem i en kastrull på svag värme.

2. Blanda ned gelatinet i krämen och låt sedan stå i kylskåp 30 - 45 minuter. Vispa i den ett par gånger.

3. Häll likör eller juice över hallonen och låt dem marinera medan krämen kyls. Vispa grädden tjock och blanda ned den i krämen.

4. Fördela bären i 4 portionsglas eller skålar och häll krämen över hallonen. Garnera med några vackra bär och servera desserten.

4 - 6 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.