Kefir
Vatten
Mjölk
Totalt 1 Liter Vätska
50gJäst
4-5 dl Grovt Riven Gurka/Squash
3dl Havregryn
3 msk (Rågade)Honung
1 msk Salt
9 dl Lantvetemjöl
9 dl Vetemjöl/Vetemjöl Special
1. Blötlägg havregryn i Kefir och/eller mjölk 3dl sammanlagt. Låt stå i bunken 8-24 timmar. Rör om emellanåt.
2. Riv oskalade gurkan/squashen grovt.
3.Lös jäst i vatten och vänd ner gurka och honung.
4. Blanda i mjöl och knåda degen ordentligt. Jag bakar den 10 minuter i maskin.Låt degen jäsa i bunken 45 minuter.
(Obs! Lös deg! Små frallor endast göra en rulle och skära bitar som läggs med snittytan uppåt.
5.Baka ut frallor (ca 30 st), limpor (2 st) eller platta bröd (2 st).Låt bröden jäsa 20 minuter under bakduk.Grädda frallorna cirka 8 minuter i 250 grader, limpor cirka 30 minuter i 200 grader
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…