Kefir
Vatten
Mjölk
Totalt 1 Liter Vätska
50gJäst
4-5 dl Grovt Riven Gurka/Squash
3dl Havregryn
3 msk (Rågade)Honung
1 msk Salt
9 dl Lantvetemjöl
9 dl Vetemjöl/Vetemjöl Special
1. Blötlägg havregryn i Kefir och/eller mjölk 3dl sammanlagt. Låt stå i bunken 8-24 timmar. Rör om emellanåt.
2. Riv oskalade gurkan/squashen grovt.
3.Lös jäst i vatten och vänd ner gurka och honung.
4. Blanda i mjöl och knåda degen ordentligt. Jag bakar den 10 minuter i maskin.Låt degen jäsa i bunken 45 minuter.
(Obs! Lös deg! Små frallor endast göra en rulle och skära bitar som läggs med snittytan uppåt.
5.Baka ut frallor (ca 30 st), limpor (2 st) eller platta bröd (2 st).Låt bröden jäsa 20 minuter under bakduk.Grädda frallorna cirka 8 minuter i 250 grader, limpor cirka 30 minuter i 200 grader
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng