Gurkbröd a’la Ylva

Ingredienser

Kefir
Vatten
Mjölk
Totalt 1 Liter Vätska

50gJäst
4-5 dl Grovt Riven Gurka/Squash
3dl Havregryn
3 msk (Rågade)Honung
1 msk Salt
9 dl Lantvetemjöl
9 dl Vetemjöl/Vetemjöl Special

Gör så här

1. Blötlägg havregryn i Kefir och/eller mjölk 3dl sammanlagt. Låt stå i bunken 8-24 timmar. Rör om emellanåt.

2. Riv oskalade gurkan/squashen grovt.

3.Lös jäst i vatten och vänd ner gurka och honung.

4. Blanda i mjöl och knåda degen ordentligt. Jag bakar den 10 minuter i maskin.Låt degen jäsa i bunken 45 minuter.

(Obs! Lös deg! Små frallor endast göra en rulle och skära bitar som läggs med snittytan uppåt.

5.Baka ut frallor (ca 30 st), limpor (2 st) eller platta bröd (2 st).Låt bröden jäsa 20 minuter under bakduk.Grädda frallorna cirka 8 minuter i 250 grader, limpor cirka 30 minuter i 200 grader

Betyg (1 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.