200 g smör
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 dl gräddfil
1 dl färskpressad apelsinsaft
rivet skal av 1 apelsin
1 äggula
5,5 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bikarbonat
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Rör det rumsvarma smöret. Tillsätt socker, vaniljsocker, gräddfil, apelsinsaft och -skal. Rör om väl. Tillsätt äggulan.
3. Blanda samman mjöl och bikarbonat. Sikta gärna potatismjölet och bikarbonaten.
4. Tillsätt mjölblandningen och rör ihop degen. Låt den vila på sval plats ca 1 time eller baka ut den genast. Klicka i så fall ut den med hjälp av två skedar på plåtar med bakplåtspapper. Om den har legat svalt kavlas degen ut till en tunn kaka och ta med mått ut hjärtan eller liknande.
5. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Grädda ca 10 minuter eller tills kakorna fått läcker färg och känns genomgräddade. Låt dem svalna en stund på plåtarna.
Ca 90 kakor
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng