Placeholder

Gula hjärtan

Ingredienser

200 g smör
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 dl gräddfil
1 dl färskpressad apelsinsaft
rivet skal av 1 apelsin
1 äggula
5,5 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bikarbonat

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Rör det rumsvarma smöret. Tillsätt socker, vaniljsocker, gräddfil, apelsinsaft och -skal. Rör om väl. Tillsätt äggulan.

3. Blanda samman mjöl och bikarbonat. Sikta gärna potatismjölet och bikarbonaten.

4. Tillsätt mjölblandningen och rör ihop degen. Låt den vila på sval plats ca 1 time eller baka ut den genast. Klicka i så fall ut den med hjälp av två skedar på plåtar med bakplåtspapper. Om den har legat svalt kavlas degen ut till en tunn kaka och ta med mått ut hjärtan eller liknande.

5. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Grädda ca 10 minuter eller tills kakorna fått läcker färg och känns genomgräddade. Låt dem svalna en stund på plåtarna.

Ca 90 kakor

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Guldvinnande fynd till sommarens smaker
229 kr