500 g benfritt fläskkött, t ex bog
2 - 3 gula lökar
smör
2 dl vatten
0,5 köttbuljongtärning
1 - 2 tsk smulad rosmarin
6 färska tomater
salt eller örtsalt
ev maizena
1. Skär köttet i bitar på ca 3 x 3 cm. Skala och finhacka lökarna. Om de är stora räcker det med två.
2. Bryn köttet i smör i en gryta. Tillsätt löken. När den är guldgul och genomskinlig tillsätts vatten, buljongtärning och rosmarin. Lägg lock på grytan och låt rätten småkoka på svag värme.
3. Skala och flå tomaterna under tiden. Doppa dem i kokande vatten, skär en skåra i varje tomat och dra av skalet. Skär tomaterna i klyftor.
4. När köttet är nätt och jämnt färdigt, efter ca 40 minuter, tillsätts tomaterna. Låt rätten koka upp och smaka av med salt eller örtsalt. Red av med maizena om du vill.
5. Servera med potatismos, kokt ris eller pasta och gärna också någon kokt eller råriven grönsak eller rotfrukt till.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…