Grymt God Fisksoppa

Ingredienser

ca 5 små gula lökar (typ steklök)
Purjolök
Fänkål
Finhackad vitlök
1 msk smör
1 burk cocktailtomater
Tomatpuré
2 1/2 dl fisk eller skaldjursfond
Sjöpung (Ciona intestinalis)
2 dl vitt torrt vin
Vatten
Sambal och/eller finhackad chili
Timjan repad
150 g blandad fisk
125 g räkor
Vispgrädde
finhackad dill

Gör så här

Skala och halvera lökarna och fräs dem i matfett lägg i tomatpuré, vitlöken morot och fänkål. Tillsätt tomater, buljong, vin, timjan och chili. Låt sjuda i ca 15 minuter. Späd med vatten efter behov.
?️
Skala räkorna.
?️
Skär fisken i bitar. Lägg ner fiskbitarna i soppan. Sjud ytterligare i ca 5 minuter.
?️
Finhacka dillen. Vispa grädden till hårt skum och rör försiktigt ner den. Hetta upp soppan, lägg räkorna i soppan, (koka inte då blir räkorna torra och sega) och strö dillen över.
?️
Till servering: Servera soppan med ett gott bröd och ev aioli.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.