3 st Ägg
1.5 dl Socker
2 tsk Vaniljsocker
200 g Philadelphiaost
3 dl Vispgrädde
Ev. 1 st Citron eller annan Smaksättning som på bilden med Daim 3st dubbeldaim är lagom till en cheesecake
Kaksmulor av ex ca 10 Digestivekex/ 1pkt Oreo
30-50g Smält smör beroende på vilken kaka du använder
1. Krossa kexen. Enklast är med en matberedare. Häll sedan över det smälta smöret och blanda. Tryck sedan ut massan i formen. Recept passar till en springform med en diameter på minst 24cm.
2.Dela äggen. Lägg äggulorna i en lite större bunke och häll äggvitorna i en annan lite mindre bunke.
3. Häll strösocker och vaniljsocker i äggulorna. Vispa till en ljus fin pösig smet.
4. Tillsätt philadelphiaosten . Blanda ner den till en jämn smet för hand eller med elvisp på lägsta hastighet.
5. Vispa grädden i en egen bunke. Den ska vara lite lagom fast.
6. Rör därefter ner den vispade grädden i smeten för hand eller med lägsta hastigheten på elvispen.
7. Vispa äggvitorna till ett fast skum (med rena, fettfria vispar) med elvisp.
8. Rör försiktigt med en slickepott ner de vispade äggvitorna i smeten.
9. Om du vill ha citronsmak, tvätta och riv skal av citron och pressa ur saften. Blanda ner rivet citronskal och citronsaft i smeten. Om du vill ha någon annan smaksättning exempelvis oreo eller daim är himmelskt gott, så ha i det i detta steget också.
10. Häll smeten ovanpå och bred ut den jämnt.
11. Ställ in i frysen i minst 4 timmar.
Tag ut cheesecaken ett tag rumstemperatur före servering.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…