2dl havregryn
1,5 dl mjölk
0,5 dl filmjölk
1 msk olivolja
1,5 dl grahamsmjöl
1,5 dl rågsikt
2 tsk bakpulver
2/3 tsk salt
linfrö, använde kanske en 1-2 msk
solroskärnor
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda havregrynen med all vätska och låt svälla i ca 5 min. Under tiden blandar du alla de torra ingredienserna och vänder sedan ner det i havregrynen.
Arbeta degen en stund och tillsätt mer mjöl om det behövs, min deg var ändå lite klibbig.
Rulla degen i 8 bollar, eller fyra om du vill ha större, och platta till dem något.
Placera ut dem på bakplåtspapper på en plåt, pensla med mjölk och toppa med solroskärnor.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter, låt svalna lite innan de serveras.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng