Grova frukostfrallor med lin- och solrosfrön

Ingredienser

2dl havregryn

1,5 dl mjölk

0,5 dl filmjölk

1 msk olivolja

1,5 dl grahamsmjöl

1,5 dl rågsikt

2 tsk bakpulver

2/3 tsk salt

linfrö, använde kanske en 1-2 msk

solroskärnor

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader.

Blanda havregrynen med all vätska och låt svälla i ca 5 min. Under tiden blandar du alla de torra ingredienserna och vänder sedan ner det i havregrynen.

Arbeta degen en stund och tillsätt mer mjöl om det behövs, min deg var ändå lite klibbig.

Rulla degen i 8 bollar, eller fyra om du vill ha större, och platta till dem något.

Placera ut dem på bakplåtspapper på en plåt, pensla med mjölk och toppa med solroskärnor.

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter, låt svalna lite innan de serveras.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.