2dl havregryn
1,5 dl mjölk
0,5 dl filmjölk
1 msk olivolja
1,5 dl grahamsmjöl
1,5 dl rågsikt
2 tsk bakpulver
2/3 tsk salt
linfrö, använde kanske en 1-2 msk
solroskärnor
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda havregrynen med all vätska och låt svälla i ca 5 min. Under tiden blandar du alla de torra ingredienserna och vänder sedan ner det i havregrynen.
Arbeta degen en stund och tillsätt mer mjöl om det behövs, min deg var ändå lite klibbig.
Rulla degen i 8 bollar, eller fyra om du vill ha större, och platta till dem något.
Placera ut dem på bakplåtspapper på en plåt, pensla med mjölk och toppa med solroskärnor.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter, låt svalna lite innan de serveras.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…