1,5 l grönsaksbuljong
1 litet blomkålshuvud i bitar
1 stor purjolök i bitar
1 palsternacka i bitar
2 morötter i slantar
3 dl standardmjölk
4 msk vetemjöl
salt
vitpeppar
chiliflakes
hackad persilja
1. Koka upp grönsaksbuljongen. Lägg i alla grönsaker och koka tills de är mjuka, ca 15 minuter, och mixa slätt.
2. Vispa ihop 2 dl mjölk med mjölet och blanda ned i soppan. Låt sjuda upp igen och häll i resten av mjölken. Smaka av med salt och vitpeppar och ett par nypor chiliflakes.
3. Den milda soppan med smak av alla grönsaker vinner på en aning hetta. Strö över hackad persilja och servera soppan rykande varm.
Ca 4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng