Grönsakssoppa

Ingredienser

Ca: 4 portioner
Vegetarisk soppa med grönkål och bönor
4 vitlöksklyftor
1 gul lök
2 morötter
2 msk smör el kokosfett
100 g grönkål
1-2 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 burk krossade tomater (à 400 g)
1 burk cannellinibönor (à 400 g)
salt och peppar

Gör så här

Skala och riv vitlöken. Skala löken och morötterna. Hacka löken och skiva morötterna. Värm kokosfett eller smör i en stor kastrull, fräs vitlök, lök och morötterna några minuter. Skölj och strimla kålen. Häll buljongen i kastrullen, tillsätt krossade tomater och kålen, sjud ca 5 minuter. Häll av spadet från bönorna och skölj. Vänd ner i soppan och låt sjuda i ett par minuter. Addera eventuellt lite mer vatten vid behov. Smaka av med salt och peppar. Njut!

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.