1 kilo grytbitar av nöt eller älg
1 msk grönpeppar, grovkrossad
1 finhackad gul lök
1 finhackad vitlöksklyfta
ca 1 dl kryddkorv
2 msk vetemjöl
2 msk vinbärsgele
4 dl vatten
2 msk soja
3 dl creme fraiche
ca 2 dl syltlök
1 grönsaksbuljongtärning
Bryn grytbitar väl i smör i järngrepp. Låt peppar lök vitlök o korvstrimlorna steka med lite på slutet. Pudra över mjöl o blanda väl. Späd med vatten buljongtärning o gelé. Tillsätt sojan o låt grytan puttra under lock 1-1 1/2 timme tills köttet känns mört. Späd med mer vatten om det behövs. Tillsätt creme fraiche så den får koka med sista halvtimmen. Smaka av med salt. Före serveringen tillsätt syltlöken
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…