1 kilo grytbitar av nöt eller älg
1 msk grönpeppar, grovkrossad
1 finhackad gul lök
1 finhackad vitlöksklyfta
ca 1 dl kryddkorv
2 msk vetemjöl
2 msk vinbärsgele
4 dl vatten
2 msk soja
3 dl creme fraiche
ca 2 dl syltlök
1 grönsaksbuljongtärning
Bryn grytbitar väl i smör i järngrepp. Låt peppar lök vitlök o korvstrimlorna steka med lite på slutet. Pudra över mjöl o blanda väl. Späd med vatten buljongtärning o gelé. Tillsätt sojan o låt grytan puttra under lock 1-1 1/2 timme tills köttet känns mört. Späd med mer vatten om det behövs. Tillsätt creme fraiche så den får koka med sista halvtimmen. Smaka av med salt. Före serveringen tillsätt syltlöken
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg