8 port
350 g grönkål
2 msk olivolja
½ tsk salt
75 g pumpakärnor
½ granatäpple, urgröpt
225 g getost eller fetaost
Vinägrett
1 dl olivolja
2 msk balsamvinäger
1 msk dijonsenap
3 msk apelsinjuice
flingsalt och mald svartpeppar
Skölj grönkålen och låt torka. Om du inte har köpt färdighackad skär du den i mindre bitar. Skär bort de grova stjälkarna. Lägg grönkålen på ett stort uppläggningsfat eller i en stor skål.
Strö över lite salt och olivolja. Använd händerna för att massera in det i kålen.
Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna på medelhög värme tills de har fått lite färg. Sätt åt sidan.
Kärna ur granatäpplet.
Blanda ihop alla ingredienser till vinägretten i en skål. Häll det över kålen och se till att det blandas ordentligt.
Strö över nästan alla pumpa- och granatäppelkärnor, spara några till garnering.
Blanda ihop.
Smula osten över salladen och toppa med resten av pumpa- och granatäppelkärnorna. Krydda med nymalen svartpeppar och flingsalt.
Tips!
Det går bra att byta ut grönkålen mot babyspenat.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk