Grönkålssallad medfetaost och granatäpple

Ingredienser

8 port

350 g grönkål
2 msk olivolja
½ tsk salt
75 g pumpakärnor
½ granatäpple, urgröpt
225 g getost eller fetaost

Vinägrett
1 dl olivolja
2 msk balsamvinäger
1 msk dijonsenap
3 msk apelsinjuice
flingsalt och mald svartpeppar

Gör så här

Skölj grönkålen och låt torka. Om du inte har köpt färdighackad skär du den i mindre bitar. Skär bort de grova stjälkarna. Lägg grönkålen på ett stort uppläggningsfat eller i en stor skål.

Strö över lite salt och olivolja. Använd händerna för att massera in det i kålen.

Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna på medelhög värme tills de har fått lite färg. Sätt åt sidan.

Kärna ur granatäpplet.

Blanda ihop alla ingredienser till vinägretten i en skål. Häll det över kålen och se till att det blandas ordentligt.

Strö över nästan alla pumpa- och granatäppelkärnor, spara några till garnering.

Blanda ihop.

Smula osten över salladen och toppa med resten av pumpa- och granatäppelkärnorna. Krydda med nymalen svartpeppar och flingsalt.

Tips!
Det går bra att byta ut grönkålen mot babyspenat.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.