6 port
75 g grönkål, hackad
1 kryddmått salt
3 msk olivolja
3 msk majonnäs
3 msk apelsinjuice
1 msk apelsinzest
½ (55 g) rödlök, skivad
40 g färska eller frysta tranbär
50 ml pumpakärnor, rostade och saltade
Blanda grönkålen med 1/3 av olivoljan och salt i en stor skål. Använd dina händer för att massera in oljan och saltet i kålen. Sätt åt sidan.
Vispa ihop ingredienserna till dressingen (majonnäs, olivolja, apelsinjuice och zest) i en liten skål.
Ca 5–10 minuter innan servering blandar du i rödlök, tranbär och pumpakärnor i grönkålen. Häll över dressingen och blanda ihop ordentligt.
Tips
Dressingen går att variera i all onändlighet; byt ut apelsinen mot citron och lite balsamvinäger.
Det går fint att byta ut pumpakärnorna mot pekannötter.
Gillar du inte grönkål? Byt ut den mot färsk spenat eller andra gröna blad.
Det går utmärkt att byta ut tranbären mot granatäppelkärnor.
Generella tips för läckra grönkålssallader
Hacka grönkålen i mindre bitar så blir det enklare att äta salladen.
Släng inte stjälken, den funkar bra att använda i soppor eller god att steka.
Massera alltid in olivolja och salt i grönkålen innan du blandar den med dressing. Oljan mjukar upp kålen lite, tar bort besk smak och gör den ännu godare.
Häll över dressingen 5–10 minuter innan servering så smakerna hinner utvecklas ordentligt.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…