Grönkålschips med roquefort och svartvinbärsmarmelad

Ingredienser

Grönkål
100g roquefortost
1 dl svarta vinbär
1 dl Lucia Chokladglögg (71 kr, 76504, beställningssortimentet)
Socker efter behag, ca 1-3 tsk

Gör så här

Små, läckra och piffiga grönkålschips med snabbt hopkokad svartvinbärsmarmelad.

1. Låt glöggen sjuda tillsammans med svartvinbären och reducera ner till en tjock marmelad.

2. Hetta upp olja i en stekpanna till 150° och fritera grönkålen tills de är krispiga i topparna (de ska ha kvar lite elasticitet då de annars lätt faller isär).

3. Tag upp dem en och en och lägg på hushållspapper.

4. Lägg på smulad roquefort och toppa med glögg- och svartvinbärskonfekten.

Servera grönkålschipsen som glöggtilltugg.

Av: Kaja, kajabaker.se och Petter Bäcklund, Allt om Mat

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.