Grönkål
100g roquefortost
1 dl svarta vinbär
1 dl Lucia Chokladglögg (71 kr, 76504, beställningssortimentet)
Socker efter behag, ca 1-3 tsk
Små, läckra och piffiga grönkålschips med snabbt hopkokad svartvinbärsmarmelad.
1. Låt glöggen sjuda tillsammans med svartvinbären och reducera ner till en tjock marmelad.
2. Hetta upp olja i en stekpanna till 150° och fritera grönkålen tills de är krispiga i topparna (de ska ha kvar lite elasticitet då de annars lätt faller isär).
3. Tag upp dem en och en och lägg på hushållspapper.
4. Lägg på smulad roquefort och toppa med glögg- och svartvinbärskonfekten.
Servera grönkålschipsen som glöggtilltugg.
Av: Kaja, kajabaker.se och Petter Bäcklund, Allt om Mat
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…