Ingredienser
portioner4 portioner
12 stora räkor
2 limefrukter
0,5 chilifrukt
2 klyftor vitlök
1,5 dl olivolja
1 msk persilja
1 msk strösocker
1 kruka frissésallad
salt
peppar
Gör så här
Finhacka chilifrukten och pressa vitlöksklyftorna i en bunke.
Tillsätt två stycken pressade limefrukter, olivolja, persilja och socker.
Smaka av med salt och peppar.
Skala räkorna och marinera dem i hälften av marinaden i ca 1-2 timmar.
Trä räkorna på grillspett och grilla dem i 2-3 minuter på varje sida.
Servera spetten på frissésalladsbädd och ringla resterande marinad över spetten.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng