Grillade räkor på spett

Ingredienser

Ingredienser

portioner4 portioner
12 stora räkor
2 limefrukter
0,5 chilifrukt
2 klyftor vitlök
1,5 dl olivolja
1 msk persilja
1 msk strösocker
1 kruka frissésallad
salt
peppar

Gör så här

Gör så här

Finhacka chilifrukten och pressa vitlöksklyftorna i en bunke.
Tillsätt två stycken pressade limefrukter, olivolja, persilja och socker.
Smaka av med salt och peppar.
Skala räkorna och marinera dem i hälften av marinaden i ca 1-2 timmar.
Trä räkorna på grillspett och grilla dem i 2-3 minuter på varje sida.
Servera spetten på frissésalladsbädd och ringla resterande marinad över spetten.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.