Mitt WW SmartPoints (BLÅ)
400 g lövbiff (6 SP)
2 msk japansk soja
2 msk sweet chilisås (3 SP)
1 msk olja (8 SP)
½ tsk sesamolja (1 SP)
salt och svartpeppar
2 dl crème fraiche 8% (10 SP)
3 äggulor
1 grönsaksbuljongtärning
2-3 tsk torkad dragon
salt
vitpeppar
Totalt blir det 7 SP/port. Blir det marinad över som inte fastnat/sugits upp av köttet kan man dra av nån SP/port om man vill. Lägg till SP för tillbehör.
Skär varje lövbiff i långa strimlor på längden, ca 2-3 per skiva. Blanda samman marinaden och lägg ner köttet. Marinera minst 30 min (men gärna några timmar). Trä sedan upp köttet som ett dragspel på blötlagda spett.
Grilla dem 2-3 min per sida.
Värm crème fraichen under omrörning på låg/medelvärme, smula ner buljongtärningen och rör så det blandar sig.
Stäng av värmen på plattan och rör ner en äggula i taget, den ska inte koka mer nu.
Ta bort kastrullen från plattan och smaka av såsen med dragon, salt och peppar.
Servera såsen med dom grillade spetten och pommes eller ugnsstekt potatis.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng