Placeholder

Grevens currygryta

Ingredienser

1 kg grytbitar av fläskkött,
helst skinka
salt
svartpeppar
100 g smör
1,5 - 2 msk curry
3 gula lökar
3 dl grädde
2 - 3 msk chilisås
0,5 vitlöksklyfta

Gör så här

1. Putsa köttet och skär det i små bitar. Strö över salt och litet svartpeppar. Fräs smör och curry i en stekpanna eller gryta.

2. Bryn köttet med löken skuren i tunna ringar. Rör i grädde och chilisås. Pressa i vitlöken och låt rätten puttra på svag värme 20 - 30 minuter. Smaka av med salt och peppar.

3. Klipp över persilja då rätten ska serveras. Kokt ris smakar bra till och gärna en frisk sallad.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.