Grekisk lantbröd – 2 st

Ingredienser

50 g Jäst
5 dl ljummet Vatten
1 tsk Salt
1 Ägg
1 dl Olja
Ca 15 dl Vetemjöl (900g)

Gör så här

Ugn: 250* C

1) Smula jästen i en bunke. Häll i Vattnet och rör om tills jästen löst sig.

2) Häll i resten av alla ingredienser. och knåda tills degen blir smidig och släpper bunkens kanter och låt jäsa 40 minuter under duk.

3) Ta degen på mjölat bakbord och forma till 2 runda bröd och låt jäsa 30 minuter under duk.

4) Snitta bröden och grädda i 20-30 minuter

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Guldvinnande fynd till sommarens smaker
229 kr