En rejäl bit oxfilé (typ 20 cm)
0,5 dl salt
0,5 dl socker
0,5 dl sherry
0,5 dl konjak
Persilja och dill (ganska mycket)
1 tsk grovkrossad vitpeppar
4 grovhackade vitlöksklyftor
Rör ut salt och socker med konjak och sherry. Hacka dill och persilja, blanda i detta tillsammans med vitpeppar och vitlök.
Lägg oxfilén i en påse och häll ned geggan. Rulla påsen.
Lägg i kylen med en tyngd på i 24-36 timmar. Vänd på påsen nån gång emellanåt. Ta fram och provsmaka efter ett dygn.
Servera i så tunna skivor som möjligt.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Inbakad oxfilé Författare: Henrik Mattsson
Introduktion och förberedelse Inbakad oxfilé fylld med svampstuvning. En variant på oxfilé Wellington. En klassiker…
OXFILÉ PROVENCALE PÅ MITT VIS Catarina König
Gör så här 1. Fyll upp vatten i en kastrull och sätt ner sous vide…
Oxfilépasta
1. Koka pastan enligt anvisning. 2. Skär oxfilén i mindre bitar och fräs den snabbt…
Pasta med oxfilet och svamp a la Valle di Corto
1. Sätt på pastavatten 2. Skär köttet i strimlor. Krydda och mjöla och ställ åt…
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…