Placeholder

Gravad oxfilé

Ingredienser

En rejäl bit oxfilé (typ 20 cm)
0,5 dl salt
0,5 dl socker
0,5 dl sherry
0,5 dl konjak
Persilja och dill (ganska mycket)
1 tsk grovkrossad vitpeppar
4 grovhackade vitlöksklyftor

Gör så här

Rör ut salt och socker med konjak och sherry. Hacka dill och persilja, blanda i detta tillsammans med vitpeppar och vitlök.

Lägg oxfilén i en påse och häll ned geggan. Rulla påsen.

Lägg i kylen med en tyngd på i 24-36 timmar. Vänd på påsen nån gång emellanåt. Ta fram och provsmaka efter ett dygn.

Servera i så tunna skivor som möjligt.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Oxfilépasta

1. Koka pastan enligt anvisning. 2. Skär oxfilén i mindre bitar och fräs den snabbt…

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.