Placeholder

Gratinerade kotlettmedaljonger

Ingredienser

4 benfria kotletter, 1,5 cm tjocka
1 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
0,5 skivad purjolök
1 dl riven gratängost

Gratängtäcke:
50 g finhackad rökt skinka
1 dl crème fraîche
0,25 röd finhackad spansk peppar
eller 1 krm sambal oelek
0,5 hackad röd paprika
1 msk maizena
1 msk rött portvin
eller koncentrerad svart vinbärssaft

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Lägg purjolöken i en smord ugnssäker form. Lägg köttet ovanpå och krydda med salt och peppar.

3. Blanda alla ingredienser till täcket och bred blandningen över köttet. Strö osten ovanpå. Tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter.

4. Servera med stekta potatisklyftor eller kokt pressad potatis och sallad.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.