4 benfria kotletter, 1,5 cm tjocka
1 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
0,5 skivad purjolök
1 dl riven gratängost
Gratängtäcke:
50 g finhackad rökt skinka
1 dl crème fraîche
0,25 röd finhackad spansk peppar
eller 1 krm sambal oelek
0,5 hackad röd paprika
1 msk maizena
1 msk rött portvin
eller koncentrerad svart vinbärssaft
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Lägg purjolöken i en smord ugnssäker form. Lägg köttet ovanpå och krydda med salt och peppar.
3. Blanda alla ingredienser till täcket och bred blandningen över köttet. Strö osten ovanpå. Tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter.
4. Servera med stekta potatisklyftor eller kokt pressad potatis och sallad.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk