Placeholder

Gratinerad gourmetfisk

Ingredienser

600 g fiskfilé, färsk eller
fryst och tinad
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 dl vitt vin
2 purjolökar
2 msk smör

Gratinering:
2 - 3 dl crème fraîche
50 - 75 g grovriven ost

Gör så här

1. Sätt ugnen på 250 grader.

2. Ansa, skölj och skiva purjolöken. Fräs den mjuk i smör utan att den tar färg. Lägg den i botten av en ugnssäker form. Salta och peppra fisken.

3. Koka den i vinet tills den nästan är klar, ca 8 minuter. Lägg den på purjolöken.

4. Koka ihop fiskspadet något. Rör ned grädde och ost och sjud såsen en stund. Häll den över fisken. Hit kan du förbereda rätten.

5. Gratinera mitt i ugnen 10 - 15 minuter tills rätten är genomvarm och har fått litet färg. Bjud med kokt pressad potatis och någon grönsak.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.