600 g fiskfilé, färsk eller
fryst och tinad
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 dl vitt vin
2 purjolökar
2 msk smör
Gratinering:
2 - 3 dl crème fraîche
50 - 75 g grovriven ost
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Ansa, skölj och skiva purjolöken. Fräs den mjuk i smör utan att den tar färg. Lägg den i botten av en ugnssäker form. Salta och peppra fisken.
3. Koka den i vinet tills den nästan är klar, ca 8 minuter. Lägg den på purjolöken.
4. Koka ihop fiskspadet något. Rör ned grädde och ost och sjud såsen en stund. Häll den över fisken. Hit kan du förbereda rätten.
5. Gratinera mitt i ugnen 10 - 15 minuter tills rätten är genomvarm och har fått litet färg. Bjud med kokt pressad potatis och någon grönsak.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng