600 g fiskfilé, färsk eller
fryst och tinad
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 dl vitt vin
2 purjolökar
2 msk smör
Gratinering:
2 - 3 dl crème fraîche
50 - 75 g grovriven ost
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Ansa, skölj och skiva purjolöken. Fräs den mjuk i smör utan att den tar färg. Lägg den i botten av en ugnssäker form. Salta och peppra fisken.
3. Koka den i vinet tills den nästan är klar, ca 8 minuter. Lägg den på purjolöken.
4. Koka ihop fiskspadet något. Rör ned grädde och ost och sjud såsen en stund. Häll den över fisken. Hit kan du förbereda rätten.
5. Gratinera mitt i ugnen 10 - 15 minuter tills rätten är genomvarm och har fått litet färg. Bjud med kokt pressad potatis och någon grönsak.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…