450 g djupfryst torsk
0,5 msk salt
Gratängsås:
2 msk smör
3 msk vetemjöl
3 dl gräddblandad mjölk
1 - 2 purjolökar
salt
vitpeppar
curry
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Skär det frysta fiskblocket på snedden i fingertjocka skivor sedan det tinat ca 30 minuter. Lägg ut skivorna på ett smort ugnsfast fat och strö över saltet.
3. Skär purjolöken i tunna skivor, fräs den lätt i smöret i en kastrull, strö över mjölet och späd med mjölken. Koka såsen ett par minuter. Tillsätt kryddorna.
4. Häll såsen över fisken och gratinera 20 - 25 minuter.
3 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng