Placeholder

Gratinerad fisk

Ingredienser

450 g djupfryst torsk
0,5 msk salt

Gratängsås:
2 msk smör
3 msk vetemjöl
3 dl gräddblandad mjölk
1 - 2 purjolökar
salt
vitpeppar
curry

Gör så här

1. Sätt ugnen på 250 grader.

2. Skär det frysta fiskblocket på snedden i fingertjocka skivor sedan det tinat ca 30 minuter. Lägg ut skivorna på ett smort ugnsfast fat och strö över saltet.

3. Skär purjolöken i tunna skivor, fräs den lätt i smöret i en kastrull, strö över mjölet och späd med mjölken. Koka såsen ett par minuter. Tillsätt kryddorna.

4. Häll såsen över fisken och gratinera 20 - 25 minuter.

3 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Imponerande "fullträff" hyllas av experterna
99 kr