Gräddig svampgryta med vita bönor

Ingredienser

6p

600 gram valfri svamp (här: champinjoner, trattkantareller)
2 gula lökar
2 msk rapsolja
5 dl havregrädde
2 dl vatten
1 1/2 msk kantarellfond
1 1/2 msk japansk soja
2 förpackningar förkokta vita bönor (cirka 460 g)
Salt, svartpeppar
1 kruka färsk timjan

Gör så här

1. Rensa och skölj svamparna och stek i gjutjärnsgryta tills dom vätskat av sig.

2. Skär de gula lökarna i kvartar med kniv och bryn i rapsolja med svampen tills löken blivit fint genomskinlig utan att ta färg.

3. Tillsätt havregrädde, vatten, kantarellfond och japansk soja och låt koka några minuter.

4. Vänd ner de vita bönorna och smaka av med salt och peppar. Klipp över färsk timjan. Servera grytan med exempelvis potatis, mathavre eller fullkornspasta.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.