6p
600 gram valfri svamp (här: champinjoner, trattkantareller)
2 gula lökar
2 msk rapsolja
5 dl havregrädde
2 dl vatten
1 1/2 msk kantarellfond
1 1/2 msk japansk soja
2 förpackningar förkokta vita bönor (cirka 460 g)
Salt, svartpeppar
1 kruka färsk timjan
1. Rensa och skölj svamparna och stek i gjutjärnsgryta tills dom vätskat av sig.
2. Skär de gula lökarna i kvartar med kniv och bryn i rapsolja med svampen tills löken blivit fint genomskinlig utan att ta färg.
3. Tillsätt havregrädde, vatten, kantarellfond och japansk soja och låt koka några minuter.
4. Vänd ner de vita bönorna och smaka av med salt och peppar. Klipp över färsk timjan. Servera grytan med exempelvis potatis, mathavre eller fullkornspasta.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…