6p
600 gram valfri svamp (här: champinjoner, trattkantareller)
2 gula lökar
2 msk rapsolja
5 dl havregrädde
2 dl vatten
1 1/2 msk kantarellfond
1 1/2 msk japansk soja
2 förpackningar förkokta vita bönor (cirka 460 g)
Salt, svartpeppar
1 kruka färsk timjan
1. Rensa och skölj svamparna och stek i gjutjärnsgryta tills dom vätskat av sig.
2. Skär de gula lökarna i kvartar med kniv och bryn i rapsolja med svampen tills löken blivit fint genomskinlig utan att ta färg.
3. Tillsätt havregrädde, vatten, kantarellfond och japansk soja och låt koka några minuter.
4. Vänd ner de vita bönorna och smaka av med salt och peppar. Klipp över färsk timjan. Servera grytan med exempelvis potatis, mathavre eller fullkornspasta.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg