3,5 dl lantmjölk eller
standardmjölk
4 dl vispgrädde
1 urskrapad vaniljstång
6 äggulor
2 dl socker
1 l ansade färska jordgubbar,
ca 650 g
2 msk pressad citron
1. Koka upp mjölk, grädde och vaniljfrön. Ställ åt sidan. Vispa äggulor och socker till en fluffig smet.
2. Häll den varma gräddmjölken över äggvispet. Häll sedan tillbaka allt i kastrullen. Sjud till 85 grader under omrörning. Det får inte koka, då blir det äggstanning.
3. Häll upp smeten i en bunke, låt kallna och sila sedan smeten genom en sil. Täck över med plastfolie och förvara i kylen, gärna till nästa dag.
4. Mixa jordgubbarna tillsammans med citronsaften. Blanda jordgubbsmoset med gräddsmeten. Frys glassen i glassmaskin och förvara i frysen.
6 - 8 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…