Placeholder

Gräddig jordgubbsglass med vanilj

Ingredienser

3,5 dl lantmjölk eller
standardmjölk
4 dl vispgrädde
1 urskrapad vaniljstång
6 äggulor
2 dl socker
1 l ansade färska jordgubbar,
ca 650 g
2 msk pressad citron

Gör så här

1. Koka upp mjölk, grädde och vaniljfrön. Ställ åt sidan. Vispa äggulor och socker till en fluffig smet.

2. Häll den varma gräddmjölken över äggvispet. Häll sedan tillbaka allt i kastrullen. Sjud till 85 grader under omrörning. Det får inte koka, då blir det äggstanning.

3. Häll upp smeten i en bunke, låt kallna och sila sedan smeten genom en sil. Täck över med plastfolie och förvara i kylen, gärna till nästa dag.

4. Mixa jordgubbarna tillsammans med citronsaften. Blanda jordgubbsmoset med gräddsmeten. Frys glassen i glassmaskin och förvara i frysen.

6 - 8 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.