250 g pasta av 100% fullkornsrismjöl alt kikärtspasta
2 st gula lökar
5 st morötter
2 st palsternackor
300 g kokta röda linser
500 g passerade tomater
400 g krossade tomater.
200 g Taco salsa medium (ekologisk)
2 st grönsaksbuljonger (ekologiska)
8 dl vatten
8 st kryddpepparkorn
2 st lagerblad
2 tsk Örtsalt
1 tsk Himalaya salt
0,5 tsk svartpeppar
0,5 dl kokosfett (steka i)
1. Dela löken i större klyftor och fräs löken tillsammans med kokosfett i en djup kastrull i någon minut.
2. Skala och dela morötterna och palsternackorna i bitar och låt fräsa ihop med löken. Tillsätt grönsaksbuljongtärningarna och låt fräsa ihop i 5 min.
3. Häll på vatten så det precis täcker grönsakerna. Låt småkoka tillsammans med kryddpepparkornen och lagerbladen i ca 5-10 min tills morötterna har mjuknat något.
4. Tillsätt de krossade- & passerade tomaterna, tacosåsen, röda linserna, salt och peppar – koka upp. Stäng av plattan och låt soppan stå till sig lite innan servering.
5. Sätt på en pastagryta med lättsaltat vatten och koka upp pastan enligt rekommendationen på förpackningen. Sila av vattnet och tillsätt pastan i soppan!
6. Låt soppan svalna lite innan servering så blir den som godast!
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…