Gnocchi med svartkål, blomkål och persiljericotta

Ingredienser

1 kruka persilja
0.5 st citron
250 g ricottaost
salt och peppar
400 g blomkål
1 st gul lök
2 st vitlöksklyfta
1 st röd chili
125 g skuren svartkål
1 msk olivolja
600 g potatisgnocchi
1 msk olivolja
1 dl saltrostade mandlar

Gör så här

450 kcal /portion

Persiljericotta: Hacka persiljan och riv det yttersta skalet av citronen. Blanda med ricottan och smaka av med salt och peppar.

Kålfräs: Ansa och skiva blomkålen. Skala och hacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och hacka chilin.

Sätt på en stor kastrull vatten till gnocchin.

Kålfräs: Fräs blomkål, svartkål, lök, vitlök och chili i olivoljan i en stekpanna, krydda med salt och peppar.

Gnocchi: Koka gnocchin enligt anvisningen på förpackningen. Häll av i ett durkslag, skölj och låt rinna av. Stek gnocchin i olivoljan i en stekpanna.

Till servering: Blanda gnocchin med kålfräset och servera med persiljericotta och grovhackad mandel.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Imponerande "fullträff" hyllas av experterna
99 kr