4 ägg
50 gram smör
4 dl teffmjöl
4 dl kokosmjöl (1 dl kokosmjöl + 3 l bovetemjöl)
2 msk fiberhusk
3 tsk bakpulver
3 msk chiafrön
3 msk linfrön
1/2 dl solroskärnor
1-2 tsk salt
cirka 7-10 dl vatten – ta i lite vatten i taget tills du får en lagom degig konsistens. (Jag hade 6 dl, då var konsistensen som en smet till kladdkaka typ)
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa äggen poröst, smält smöret.
Blanda de torra ingredienserna. Blanda ihop allt.
Häll i vattnet. Du får blanda de sista decilitrarna lite långsamt och se att du får en lagom konsistens på degen.
Låt degen svälla i fem minuter.
Frallor: Rulla till bullar och sätt dem på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda i cirka 18 minuter.
Lite större bröd i form av minibaguette: Forma till en avlång baguette och grädda i minst 25 minuter.
Limpa: Grädda i 60-65 minuter i brödform.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg