Glutenfritt bröd av teffmjöl

Ingredienser

4 ägg
50 gram smör
4 dl teffmjöl
4 dl kokosmjöl (1 dl kokosmjöl + 3 l bovetemjöl)
2 msk fiberhusk
3 tsk bakpulver
3 msk chiafrön
3 msk linfrön
1/2 dl solroskärnor
1-2 tsk salt
cirka 7-10 dl vatten – ta i lite vatten i taget tills du får en lagom degig konsistens. (Jag hade 6 dl, då var konsistensen som en smet till kladdkaka typ)

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa äggen poröst, smält smöret.
Blanda de torra ingredienserna. Blanda ihop allt.
Häll i vattnet. Du får blanda de sista decilitrarna lite långsamt och se att du får en lagom konsistens på degen.
Låt degen svälla i fem minuter.

Frallor: Rulla till bullar och sätt dem på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda i cirka 18 minuter.

Lite större bröd i form av minibaguette: Forma till en avlång baguette och grädda i minst 25 minuter.

Limpa: Grädda i 60-65 minuter i brödform.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.