Glufstårta

Ingredienser

4st Äggvita
4st Äggula
1⁄2tsk Ättika, 4 droppar
3dl DanSukker Strösocker
3dl Ris puffat (typ Rice Krispies)
5dl Vispgrädde 40% ovispad
1msk Vetemjöl
125g Smör

1. Bottnar:
4 äggvitor
4 droppar ättikssprit
3 dl störsocker
3 dl rice crispies

Smörkräm:
4 äggulor
1 dl vispgrädde
1 msk vetemjöl
125g smör

Gör så här

Sätt ugnen på 125grader vispa äggvitor med ättikan till hårt skum
vänd ner socker och vispa tills massan är styv:
Blanda ner riset
Dela upp på två plåtar på bakpapper lika mycket och "bre" ut massan till "fyrkant"
in i ugnen 75min och låt sedan kallna på galler

Vispa ihop äggulor med grädde och mjöl i en kastrull.
koka upp under vispning och ta av kastrullen fr värmen.
Rör tills de tjocknar.
Rör ner små bitar av smöret då och då.
låt kallna

Vispa resten av grädden för att ha över tårtan.
Bygg ihop tårtan med smörkrämen mellan marängerna
Gå ha choklad och noblesse på tårtan.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Imponerande "fullträff" hyllas av experterna
99 kr