4st Äggvita
4st Äggula
1⁄2tsk Ättika, 4 droppar
3dl DanSukker Strösocker
3dl Ris puffat (typ Rice Krispies)
5dl Vispgrädde 40% ovispad
1msk Vetemjöl
125g Smör
1. Bottnar:
4 äggvitor
4 droppar ättikssprit
3 dl störsocker
3 dl rice crispies
Smörkräm:
4 äggulor
1 dl vispgrädde
1 msk vetemjöl
125g smör
Sätt ugnen på 125grader vispa äggvitor med ättikan till hårt skum
vänd ner socker och vispa tills massan är styv:
Blanda ner riset
Dela upp på två plåtar på bakpapper lika mycket och "bre" ut massan till "fyrkant"
in i ugnen 75min och låt sedan kallna på galler
Vispa ihop äggulor med grädde och mjöl i en kastrull.
koka upp under vispning och ta av kastrullen fr värmen.
Rör tills de tjocknar.
Rör ner små bitar av smöret då och då.
låt kallna
Vispa resten av grädden för att ha över tårtan.
Bygg ihop tårtan med smörkrämen mellan marängerna
Gå ha choklad och noblesse på tårtan.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng