Vit choklad 400 g
Valnötter 350g
Socker eller sirap för hög sötma
1. Sätt plattan på hög värme (165) grader och häll försiktigt i valnötterna på pannan med socker efter att värmen är hög för att få den snabba uppvärmningen av sockret och karamellisera tills sockret runt valnötterna är gyllenbrunt och får en popkorns arom.
Jag gjorde med Agavesirap och upptäckte att det behövdes avdunsta mycket vatten innan effekten kom till.
Viktigt (Håll koll och känn av med doft)
2. vänta gärna tills valnötterna har svalnat så att det inte blir som klister på tången.
3. När det är klart: Smält choklad i vattenbad med bunke samtidigt och när det har smält tillräckligt så
4. Sedan använder du en tång för att doppa valnötterna i chokladen och lägger på ett fat gärna separat så att inte fettet i chokladen stelnar och så att bitarna inte fäster i varandra så att du inte blir tvungen att bryta av till mindre bitar som jag var tvungen att göra.
Vänta tills chokladen stelnar lägg i kyl så att glassförnimmelsen uppstår och smaka!
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…