75 g smör
4 äggulor
1 dl (90 g) ljust muscovadosocker
1/2 krm salt
1 tsk vaniljsocker
1/2 msk majsstärkelse
1/2 krm xantangummi
200 g vispgrädde
125 g mjölk
Bryn smöret, sila och låt svalna lite.
Häll mjölk och grädde i en kastrull och värm tills det precis kokat upp. Ta av från värmen. Blanda muscovadosocker, salt, vaniljpulver, majsstärkelse och xantangummi i en bunke bredvid. Vispa ner äggulorna i sockerblandningen tills det blir pösigt.
Häll i mjölken i äggblandningen under vispning. Häll tillbaka allt samt smöret i kastrullen och värm under vispning tills glassmeten tjocknar. Ta av värmen och vispa lite till för att bli av med överskottsvärmen. Låt svalna. Ställ in i kylen och se till att smeten är kylskåpskall innan du häller den i glassmaskinen. Ät direkt eller frys in. Håller i frys upp till 3 veckor. Tina långsamt i kyl innan servering för bästa resultat.
Receptet ger ca 750 ml glass.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…