4 portioner:
2 dl matolja
2 dl ljus sirap
2 dl ketchup
2 dl japansk soja
4 msk flytande honung
1 msk ingefära
2 msk Kött- & grillkrydda
2 msk chilikrydda
3 kg revben (tjocka eller spareribs spelar ingen roll)
Gör så här:
1. Blanda ihop ingredienserna till glazen i en bunke och ställ så den blir rumstempererad.
2. Om ni använder tjocka revben, koka dem på 3/4 full effekt i vatten tills de känns möra och nästan lossnar från benen (cirka 45 - 60 minuter).
3. Värm upp ugnen till 225 grader, lägg i revbenen i en ugnsfast form och pensla allt utom undersidan med glazen.
4. Stoppa in i 20 minuter och vänd därefter dem och pensla allt igen utom undersidan.
5. Stoppa in i ugnen igen i ytterligare 20 minuter.
6. Ta ut formen och ställ in ugnen på grillning, pensla revbenen en sista gång och låt stå inne i 5 - 10 minuter till så de får en fin och krispig yta.
7. Servera med äpplemos, en fräsch grönsallad med god dressing samt små halverade pärltomater blandat med mozzarella och olivolja + flingsalt!
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…