Placeholder

Glace till kamben

Ingredienser

4 portioner:

2 dl matolja
2 dl ljus sirap
2 dl ketchup
2 dl japansk soja
4 msk flytande honung
1 msk ingefära
2 msk Kött- & grillkrydda
2 msk chilikrydda
3 kg revben (tjocka eller spareribs spelar ingen roll)

Gör så här

Gör så här:

1. Blanda ihop ingredienserna till glazen i en bunke och ställ så den blir rumstempererad.

2. Om ni använder tjocka revben, koka dem på 3/4 full effekt i vatten tills de känns möra och nästan lossnar från benen (cirka 45 - 60 minuter).

3. Värm upp ugnen till 225 grader, lägg i revbenen i en ugnsfast form och pensla allt utom undersidan med glazen.

4. Stoppa in i 20 minuter och vänd därefter dem och pensla allt igen utom undersidan.

5. Stoppa in i ugnen igen i ytterligare 20 minuter.

6. Ta ut formen och ställ in ugnen på grillning, pensla revbenen en sista gång och låt stå inne i 5 - 10 minuter till så de får en fin och krispig yta.

7. Servera med äpplemos, en fräsch grönsallad med god dressing samt små halverade pärltomater blandat med mozzarella och olivolja + flingsalt!

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.