150 g smör
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2,5 dl crème fraîche
2 ägg
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
3 - 5 dl valfria bär
1. Blanda samman smör, socker, vetemjöl och bakpulver i matberedare eller för hand. Låt vila i kylen 30 minuter. Tryck ut i en pajform, ca 26 cm i diameter.
2. Blanda sedan crème fraîche, ägg, socker och vaniljsocker. Häll bären i pajskalet. Jordgubbar funkar bäst, men alla bär passar, även frysta.
3. Häll crème fraîcheblandningen över bären och grädda ca 30 minuter i 175 - 200 grader.
4. Servera med vaniljsås eller vispad grädde.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Äppeldricka
Äppeldricka
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…