500 g benfritt kött av nöt eller kalv
100 g rinnat sidfläsk eller skinka
2 msk olja
3 gula lökar i klyftor
2 morötter i tärningar eller skivor
1 dl buljong
1 röd paprika
1 vitlöksklyfta
salt
vitpeppar
1 lagerblad
2 krm timjan
1 krm malet pomeransskal
1 dl klippt persilja
2 - 3 dl enkelt rödvin
1. Skär köttet i stora tärningar och fläsket i strimlor. Bryn kött och fläsk väl i olja i en stekpanna. Lägg över köttet i en stekgryta och bryn lök och morötter. Lägg också dem i grytan. Vispa ur stekpannan med buljong och häll skyn i grytan.
2. Tillsätt strimlad paprika och krossad vitlök. Krydda med salt, peppar, lagerblad, timjan, pomerans och ett par persiljestjälkar.
3. Slå på rödvin, blanda om väl och låt grytan stå och småputtra under tättslutande lock tills köttet är mycket mört.
4. Strö klippt persilja över och servera grytan med bröd och en grönsallad.
4 - 6 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…