Placeholder

Gästgivargryta

Ingredienser

500 g benfritt kött av nöt eller kalv
100 g rinnat sidfläsk eller skinka
2 msk olja
3 gula lökar i klyftor
2 morötter i tärningar eller skivor
1 dl buljong
1 röd paprika
1 vitlöksklyfta
salt
vitpeppar
1 lagerblad
2 krm timjan
1 krm malet pomeransskal
1 dl klippt persilja
2 - 3 dl enkelt rödvin

Gör så här

1. Skär köttet i stora tärningar och fläsket i strimlor. Bryn kött och fläsk väl i olja i en stekpanna. Lägg över köttet i en stekgryta och bryn lök och morötter. Lägg också dem i grytan. Vispa ur stekpannan med buljong och häll skyn i grytan.

2. Tillsätt strimlad paprika och krossad vitlök. Krydda med salt, peppar, lagerblad, timjan, pomerans och ett par persiljestjälkar.

3. Slå på rödvin, blanda om väl och låt grytan stå och småputtra under tättslutande lock tills köttet är mycket mört.

4. Strö klippt persilja över och servera grytan med bröd och en grönsallad.

4 - 6 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.