Fyllningar till ägghalvor

Ingredienser

Päron med mynta & lime
Avokado med ädelost räkor.
Kaviar, rödlök & krisp
Lax, kapris & citron
Senapssill med fänkål och kavringssmul.
Räkor med pepparrot, majonäs och dill
Äggröra & gräslök
Pickles, majonäs och äpple
Matjes, gräddfil, dill och knäckesmul
Svampcrème
Färskost med kantarellsmak och rödlök.
Rökt lax och pepparrot
Äggula + majonnäs + finklippt dill + räkor
Äggula + majonnäs + kaviar + en citronbit
Äggula + smetana + kaviar + finklippt gräslök
Äggula + rökt fiskkräm eller smältost + en sillbit + en grön oliv + persilja
Äggula + pepparrotsgrädde + rökt forell eller lax + en persilja- eller dillkvist
Äggula med ansjovisfilé eller sillbit + dill och majonnäs
Äggula + lite pepparrotskräm + finhackad skinka eller rökt kött

Gör så här

Päron med mynta & lime
Oväntad kombo som gör succé.
Kärna ur och skär 1 päron i små tärningar. Blanda med 1 dl majonnäs, 2 msk finhackad mynta, 1 tsk finrivet limeskal och 2 tsk färskpressad limejuice. Fördela på 10 ägghalvor. Garnera med mynta.
Kärna ur och skär 1 päron i små tärningar. Blanda med 1 dl majonnäs, 2 msk finhackad mynta, 1 tsk finrivet limeskal och 2 tsk färskpressad limejuice. Fördela på 10 ägghalvor. Garnera med mynta.

Avokado med ädelost
Överraskande god.
Mosa 1 urgröpt avokado grovt. Blanda med 80 g smulad ädelost. Fördela på 10 ägghalvor. Toppa med räkor.

Kaviar, rödlök & krisp
Snabbt, enkelt och smakrikt.
Klicka på ca ½ msk kaviar på varje ägghalva. Toppa med finhackad rödlök och en liten bit finncrisp.

Lax, kapris & citron
Sköna påsksmaker.
Bryt 100 g varmrökt lax i mindre bitar. Blanda med 1 dl majonnäs, 2 msk små kapris och 1 tsk finrivet citronskal. Fördela på 10 ägghalvor. Garnera med finrivet citronskal.

Senapssill med fänkål
Krispig favorit.
Skär 1 burk senapssill (ca 200 g) i mindre bitar. Stek 1 dl mixad kavring knaprig i 2 msk smör. Fördela sillen på 10 ägghalvor. Toppa med tunt hyvlad fänkål och kavringssmul.

Ägghalva skagen
Hyllning till Tore Wretman 100 år.
Blanda 100 g skalade, grovhackade räkor med 1 dl majonnäs, 1 msk finriven pepparrot och 2 msk finskuren dill. Salta och peppra. Fördela på 10 ägghalvor. Garnera med dill.

Äggröra & gräslök
Dubbel ägglycka.
Vispa ihop 2 ägg, ½ dl vispgrädde, ½ krm salt och ½ krm peppar. Smält 1 msk smör på medelvärme i en stekpanna. Häll i äggsmeten och rör med en visp tills äggröran är krämig. Fördela på 10 ägghalvor. Toppa med finskuren gräslök.

.
Remouladägg
Kräm, krisp och syra.
Blanda 1 dl finhackade pickles, ½ dl majonnäs, 1 tsk curry och ½ tärnat äpple. Fördela på 10 ägghalvor

Matjessillröra
Klassiska smaker som mättar.
Häll av och hacka 1 burk matjessill (200 g). Fördela hacket på 10 ägghalvor. Toppa med gräddfil, finskuren gräslök och smulat hårt bröd.

Svampcrème
Superenkelt och smakrikt.
Fördela 200 g färskost med kantarellsmak på 10 ägghalvor. Toppa med finhackad rödlök.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.