Fyllda donuts

Ingredienser

440 ml mjölk (4,4 dl)
100 g smör
4 ägg
75 g socker
20 g färsk jäst
600 g mjöl

Gör så här

1. Värm smör och mjölk till fingervarmt. 37 grader
2. Smula jästen i en bunke och häll över mjölkblandingen, rör om tills jästen löst upp sig
3. Tillsätt socker och ägg och vispa ihop
4. Tillsätt mjölet och arbeta tills du får en deg. Den ska vara lös!!
5. Låt jäsa under bakduk i 60 min
6. Fritera i olja 170-180 grader till dom är gyllenbruna
7. Doppa i socker medans dom är varma, gör sedan ett snitt i dom och fyll med vaniljkräm från en spritspåse eller med önskad sylt. Enklast att fylla från spritspåse.

Betyg (1 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.