440 ml mjölk (4,4 dl)
100 g smör
4 ägg
75 g socker
20 g färsk jäst
600 g mjöl
1. Värm smör och mjölk till fingervarmt. 37 grader
2. Smula jästen i en bunke och häll över mjölkblandingen, rör om tills jästen löst upp sig
3. Tillsätt socker och ägg och vispa ihop
4. Tillsätt mjölet och arbeta tills du får en deg. Den ska vara lös!!
5. Låt jäsa under bakduk i 60 min
6. Fritera i olja 170-180 grader till dom är gyllenbruna
7. Doppa i socker medans dom är varma, gör sedan ett snitt i dom och fyll med vaniljkräm från en spritspåse eller med önskad sylt. Enklast att fylla från spritspåse.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…