Cocktailtomater
1 gul lök
olivolja
flingsalt
färsk basilika
2 skinkschnitzlar/person
mozzarella
salt
peppar
smör
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skölj tomaterna och lägg dem i en ugnsfast form. Klyfta en gul lök och sprid ut i formen. Ringla olivolja över tomaterna och strö över flingsalt. Toppa med basilika och sätt in i nedre delen av ugnen ca 30 - 40 minuter.
3. Skinkschnitzeln ska kavlas eller bankas plattare. Krydda med salt och peppar. Lägg ut en schnitzel/person och fyll med mozzarella. Täck med resterande schnitzlar.
4. Stek köttpaketen på bägge sidor tills de är genomstekta. Håll dem varma medan du gör en sås, t ex en gräddsås. Servera.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…